Nieuws

Beurs Talk met Richard de Jong

Donderdag 2 mei was Richard de Jong weer te gast in de populaire podcast van Rob Jansen, Beurs Talk. Dit keer samen met Corné van Zeijl van Cardano. Ga voor de podcast naar beurstalk.com, of beluister het op Spotify, Apple, Podimo of Google. NXP Bepaalde delen van de chipmarkt hebben het moeilijk, ondanks de belofte van AI. De Eindhovense

Goed beleggen begint met een plan

Woensdag 24 april jl. waren Richard de Jong en Erik Beekes, beide eigenaar van Van Lieshout & Partners, te gast bij het New Business Radio programma voor ondernemers: Let’s Talk Business. Tijdens de uitzending blikken Richard en Erik, samen met presentatrice Fabienne de Vries, terug op de Gouden Stier verkiezing waarin Van Lieshout & Partners

Van Lieshout en Partners: de beste vermogensbeheerder 2023 van Nederland

Op 28 maart 2024 is Van Lieshout en Partners tot beste vermogensbeheerder van Nederland uitgeroepen. Hier zijn wij ongelooflijk trots op!

14 februari: webinar 2 Snelheden, 3 Scenario’s (Een Visie op 2024)

Op 14 februari om 16u presenteren we een analyse van de verschillende scenario’s die zich in 2024 kunnen ontvouwen. Ook deelt directeur Richard de Jong onze strategie voor het positioneren van uw portefeuille in reactie op deze scenario’s.

Visie november 2023

In dit blog staan wij stil bij de twee verschillende visies die beleggers nu op de financiële markten hebben, die van de bears en die van de bulls. Uiteraard gaan wij ook in op onze visie en op ons beleggingsbeleid.

Luister naar Richard de Jong bij BeursTalk

Richard de Jong van Van Lieshout en Partners was weer te gast bij BeursTalk. Interessante onderwerpen van deze editie zijn onder andere het huidige beurssentiment, regels rondom finfluencers, Bitcoinupdates en het Fed rentebesluit.

Visie september 2023

In dit blog vergelijk ik de economische omstandigheden en financiële markten tussen de Verenigde Staten en Europa, met aandacht voor inflatie, rentetarieven, investeringen en duurzaamheid.

Van Lieshout & Partners 25 jaar!

Dit jaar bestaat van Lieshout & Partners 25 jaar en dat was voor onze depotbank InsingerGilissen (die dit jaar hun 35-jarige jubileum viert) de reden om ons te vragen de Amsterdamse Effectenbeurs  vandaag te openen.

Visie maart 2023

In dit blog sta ik onder andere stil bij ons webinar van afgelopen maand waarin wij ingaan op de huidige situatie van de economie en de financiële markten en overige onderwerpen.

Zevende nominatie voor Van Lieshout & partners in de IEX Gouden Stier categorie Beste Vermogensbeheerder 2022!

Wij spannen ons elke dag in om het beste resultaat voor onze klanten te behalen – en zetten daarbij het belang van diezelfde klanten altijd centraal. Wij zijn dan ook meer dan trots dat we voor de zevende keer een IEX Gouden Stier nominatie in de categorie Beste Vermogensbeheerder hebben behaald en daarmee nu al tot IEX Beste Keuze zijn benoemd.

Van Lieshout en Partners is voor de derde keer als FD Gazelle verkozen!

Van Lieshout en Partners is voor de derde keer als FD Gazelle verkozen; dé prijs voor snelgroeiende ondernemingen, uitgereikt door Het Financieele Dagblad. Wij zijn hiermee één van de 685 snelstgroeiende bedrijven in Nederland.

Visie oktober 2022

In de afgelopen maanden keken de financiële markten slechts naar drie zaken: inflatie, inflatie en inflatie. Maar feitelijk begon de inflatie al vanaf vorig jaar te stijgen. Alleen werd er toen minder aandacht aan besteed, aangezien Centrale Banken de inflatie nog als tijdelijk zagen.

Visie 2e halfjaar 2022

In de eerste 6 maanden van 2022 keken de financiële markten slechts naar drie zaken: inflatie, inflatie en inflatie. Waar sommige analisten en economen nog de hoop hadden dat de inflatie tijdelijk zou zijn, bleek in de eerste 6 maanden van dit jaar dat de inflatie niet alleen hardnekkig hoog bleef, maar zelfs verder toenam.

Van Lieshout & partners voor de 4e keer op rij genomineerd voor de CashCow Award – Beste Vermogensbeheerder!

Van Lieshout & partners voor de 4e keer op rij genomineerd voor de CashCow Award - Beste Vermogensbeheerder! U kent ze wel, de bekende eendagsvliegen met een eenmalig hit. Leuk, maar de continuïteit is ver te zoeken. Dat is wat anders als je al vele malen en jaren genomineerd wordt voor de CashCow Award - 

Visie februari 2022

In dit blog staan ik stil bij de recente onrust op de financiële markten die is aangewakkerd door de hoge inflatie, de daarmee samenhangende stijgende rente en de mogelijke Russische inval in Oekraïne. 

Visie januari 2022

In deze blog staan wij stil bij de recente onrust op de financiële markten die is aangewakkerd door de stijgende inflatie, de hernieuwde lockdowns van de afgelopen periode en de nieuwe COVID-variant Omicron. 

Vijfde nominatie voor Van Lieshout & partners in de IEX Gouden Stier categorie Beste Vermogensbeheerder 2021!

Omdat wij iedere dag enorm ons best doen om het beste resultaat voor onze klanten te halen – en daarbij het belang van diezelfde klanten centraal stellen – zijn wij apetrots dat we voor de vijfde keer in de afgelopen zes jaar, een IEX Gouden Stier nominatie in de categorie Vermogensbeheer hebben behaald. 

Visie juni 2021

Zoals wij in onze eerdere blogs en nieuwsbrieven al hebben weergegeven, gaan wij ervan uit dat de wereldwijde economie fors gaat herstellen en dat hierdoor ook de bedrijfswinsten gaan aantrekken. Nu wij bijna halverwege het jaar zijn, is het gelukkig duidelijk dat dit economisch herstel inderdaad aan het optreden is.

Cryptomunten

Als belegger en/of investeerder kun je in zeer veel verschillende categorien beleggen en/of investeren. Een (mogelijke) beleggingscategorie die al geruime tijd in de belangstelling staat, is de cryptomunten. Aangezien wij met regelmaat vragen krijgen over de verschillende cryptomunten, en de Bitcoin in het bijzonder, zullen wij in dit blog onze visie over deze munten uiteenzetten.

Visie april 2021

In dit blog gaan wij in op onze visie met betrekking tot de financiële markten, de algehele economische ontwikkelingen en wat dit allemaal betekent voor uw portefeuille.

Derde jaar op rij nominatie Cashcow Award voor Beste Vermogensbeheerder!

Als het economisch goed gaat is de behoefte aan een goede vermogensbeheerder belangrijk, maar als het er écht toe doet cruciaal. Daarom zijn wij ook zo enorm blij met onze tweede opeenvolgende nominatie voor de prestigieuze Cashcow Award ‘Beste Vermogensbeheerder’.

Visie december 2020

Visie december 2020 Zoals ik in mijn vorige blogs heb beschreven, wachtte de markt op een mogelijk vaccin, het mogelijke pakket aan stimuleringen in de VS, de verkiezingen in de VS en de ontwikkelingen aangaande het aantal besmettingen. In afwachting hierop bewoog de markt in hoofdlijnen zijwaarts. Minder onzekerheden Inmiddels is er meer duidelijkheid en

Uitslag verkiezingen VS en de verwachte invloed op de aandelenmarkt

Om een mening te vormen over de economie en de wereldwijde beurzen, is het nog steeds noodzakelijk om eerst stil te staan bij het coronavirus. Het virus en de lockdowns die hier mee samenhangen, zijn namelijk van wezenlijk belang voor zowel de economische ontwikkelingen als de ontwikkelingen op de financiële markten.

Visie augustus 2020

Om een mening te vormen over de economie en de wereldwijde beurzen, is het nog steeds noodzakelijk om eerst stil te staan bij het coronavirus. Het virus en de lockdowns die hier mee samenhangen, zijn namelijk van wezenlijk belang voor zowel de economische ontwikkelingen als de ontwikkelingen op de financiële markten.

Luister naar Richard de Jong bij BNR Beurswatch

Op vrijdag 20 november 2020 werd Richard de Jong weer geïnterviewd bij het radioprogramma BNR Beurswatch (hij wordt meerdere malen per jaar geïnterviewd door BNR Beurswatch).

Expertbeoordeling Vermogensbeheer.nl 2020

Expertbeoordeling Vermogensbeheer.nl 2020 Vermogensbeheer beoordeelt ieder jaar alle vermogensbeheerders in Nederland op basis van continu onderzoek. Wij zijn er trots op dat wij op alle 32 punten van de Vermogensbeheer Expertbeoordeling een positieve score hebben ontvangen. Benieuwd hoe ons rapport eruitziet? Neem contact op en wij sturen u onze Expertbeoordeling van Vermogensbeheer toe. Dan kunt

Update beleggingen mei 2020

Update beleggingen mei 2020 Zoals ik in mijn vorige blogs al heb beschreven, hebben wij sinds halverwege maart stapsgewijs wat extra risico aan de portefeuille toegevoegd door het terugkopen van aandelentrackers die wij in de weken daarvoor hadden verkocht. Beleggingsbeleid Ook in de maand mei blijven wij risico aan de portefeuille toevoegen, zij het geleidelijk.

Beleggen in tijden van Corona

Beleggen in tijden van Corona Zoals wij in onze nieuwsbrief al hebben aangegeven, hebben wij sinds halverwege maart stapsgewijs wat extra risico aan de portefeuille toegevoegd door het terugkopen van aandelen die wij in de weken daarvoor hadden verkocht. Sinds het ingrijpen van de wereldwijde overheden en Centrale Banken zijn ook de aandelenkoersen fors hersteld.

COVID-19 crisis: forse economische schade

COVID-19 crisis: forse economische schade Nadat het COVID-19 virus eind vorig jaar in China opdook, heeft het virus zich over de gehele wereld verspreidt. Per 21 april waren er voor zover bekend 2.540.556 mensen besmet (geweest) met het virus. Ruim 177.000 mensen hiervan zijn helaas aan het virus overleden (bijna 7 % van het totale

Wederom 5 sterren op Finner voor Van Lieshout & Partners

Evenals in 2019 heeft Finner, een groot en gerenommeerd onafhankelijke vergelijkings- en adviesplatform voor beleggers in Nederland, Van Lieshout & Partners ook dit jaar met de maximaal te behalen vijf sterren beoordeeld.

Economische gevolgen Coronacrisis

In onze vorige blog, schreven wij dat het waarschijnlijk is dat het virus in meer landen zal opduiken en dat steeds meer mensen besmet zullen raken. Helaas is dit uitgekomen, waarbij het de grote vraag is wat dit betekent voor de economie, de bedrijfswinsten en hiermee de wereldwijde beurzen.

Tweede jaar op rij nominatie Cashcow Award voor Beste Vermogensbeheerder!

Als het economisch goed gaat is de behoefte aan een goede vermogensbeheerder belangrijk, maar als het er écht toe doet cruciaal. Daarom zijn wij ook zo enorm blij met onze tweede opeenvolgende nominatie voor de prestigieuze Cashcow Award ‘Beste Vermogensbeheerder’.

13 maart BNR Beurswatch: Richard de Jong aan het woord over o.a. de Coronacrisis

Aanstaande vrijdag geeft Richard de Jong bij BNR Nieuwsradio Beurswatch zijn visie op het beurssentiment rondom de Coronacrisis en andere belangrijke zaken zoals de lopende OPEC onderhandelingen.

Visie op wereldwijde daling beurzen naar aanleiding van Coronavirus

Het zal u niet ontgaan zijn dat deze week de beurzen zeer fors zijn gedaald. Het Coronavirus staat hierbij centraal. In deze blog willen wij u informeren over wat er gaande is alsmede hoe wij hier als belegger mee omgaan.

Beursopening Euronext Amsterdam

Vanwege het 5-jarig jubileum van de succesvolle, mede door ons ontwikkelde opties op Trackers/ ETF’s strategie, (indexbeleggen gecombineerd met opties) hebben wij vandaag samen met InsingerGilissen Bankiers de handel op Euronext Amsterdam ceremonieel geopend door middel van de traditionele gongslag.

Visie december 2019: “Handelsconflict blijft punt van zorg”

De laatste weken zien wij vooral in de VS steeds meer lichtpuntjes. Waar veel beleggers en analisten begin 2019 nog uitgingen van een wereldwijde recessie, begint deze angst steeds verder op de achtergrond te raken.

Van Lieshout & Partners openen 26 februari Euronext Amsterdam

Op 26 februari aanstaande zal van Lieshout & Partners samen met InsingerGilissen Bankiers om 09.00 uur de handel op Euronext Amsterdam ceremonieel openen door middel van de traditionele gongslag.

Call of Turbo: wat is de beste optie?

Stel u bent van mening dat een aandeel behoorlijk ondergewaardeerd is en de koers dus best eens zou kunnen stijgen.

Visie november 2019: “Winsten blijven toenemen”

Ook in de maand november scheen het zonnetje op de beurs. Exclusief kosten staan Europese aandelen dit jaar gemiddeld op een plus van circa 20 %. Amerikaanse aandelen staan zelfs nog meer in de plus.

Van Lieshout & Partners voor het vierde jaar op rij genomineerd als Beste Keuze 2019 volgens Gouden Stier!

Van Lieshout & Partners is weer (voor de vierde keer op rij!) genomineerd voor de prestigieuze Beste Keuze 2019 volgens Gouden Stier* in de categorie ‘Beste Vermogensbeheerder’. Daar zijn wij enorm trots op, én blij mee, en delen dat graag met u.

Top 10 notering voor Van Lieshout & Partners in MT onderzoek 2018

Sinds 2001 onderzoekt Management Team jaarlijks de kwaliteit en populariteit van leveranciers van financiële diensten. In het onderzoek naar de beste bedrijven in de categorie asset management & zakelijk vermogensbeheer 2018 zijn we van de 12e naar de 9e plaats gestegen. Uiteraard zijn wij daar trots op.

Nominatie Cashcow award Beste Vermogensbeheerder 2019

Van Lieshout & Partners is enorm vereerd dat we al voor het derde jaar op rij genomineerd zijn als Beste Vermogensbeheerder bij de Gouden Stier en dat ook de Cash-lezers ons nu nomineren voor Beste Vermogensbeheerder van Nederland.

Derde jaar op rij nominatie Beste Keuze 2018 volgens Gouden Stier!

Van Lieshout & Partners is (inmiddels voor de derde keer op rij!) genomineerd voor de prestigieuze Beste Keuze 2018 volgens Gouden Stier* in de categorie ‘Beste Vermogensbeheerder’. Daar zijn wij best trots op én blij mee en dat willen wij graag met u delen.

Wij zoeken nieuwe, ervaren collega’s

Drie nominaties voor de prestigieuze Gouden Stier in de categorie ‘Beste Vermogensbeheerder’ krijg je niet zomaar. Onze klantenkring breidt zich gestaag uit en daarom zoeken wij nieuwe collega’s.

Beursopening AEX

Op 20 juli was Van Lieshout & Partners in gelegenheid gesteld om de beurs te openen.