Duurzaam beleggen

Rendement willen we allemaal, maar niet tegen elke prijs. Wij in ieder geval niet. Wij vinden het uitermate belangrijk om verantwoord te beleggen. Zo sluiten wij (o.a.) bedrijven uit die actief zijn in de wapenhandel, adult entertainment en de gok- en tabaksindustrie. Daarnaast willen wij graag dat de overige bedrijven waarin wij wel beleggen verantwoord zaken doen.

Daarom beleggen wij op basis van ESG standaarden. De Environmental, Social en Governance (ESG)* standaarden zijn criteria waarop de activiteiten van een bedrijf worden beoordeeld. Wij gebruiken deze criteria om te kijken in welke bedrijven wij wel óf niet willen beleggen.

De maximaal te behalen ESG score voor een bedrijf is 100 punten. Voor iedere sector waar wij in beleggen hanteren wij altijd het principe dat een bedrijf hoog moet scoren en op een correcte manier moet omgaan met de ESG uitgangspunten en daarna of het bedrijf interessant is om in te beleggen. Naast onze inzet om uw vermogen te beschermen doen wij dat ook graag voor de toekomst van onze aarde en medemens.

Op basis van deze ESG score kan een portefeuille maximaal 5 sterren behalen op het gebied van duurzaamheid. Onze modelportefeuilles hebben gewogen gemiddeld de volgende score:
Individuele portefeuille: ****
Tracker portefeuille: *** / ****

*What is the ‘Environmental, Social And Governance (ESG) Criteria’

The Environmental, Social And Governance (ESG) Criteria is a set of standards for a company’s operations that socially conscious investors use to screen investments. Environmental criteria looks at how a company performs as a steward of the natural environment. Social criteria examines how a company manages relationships with its employees, suppliers, customers and the communities where it operates. Governance deals with a company’s leadership, executive pay, audits and internal controls, and shareholder rights. Investors who want to purchase securities that have been screened for ESG criteria can do so through socially responsible mutual funds and exchange-traded funds.

Van Lieshout en Partners werkt volgens de Principles for Responsible Investment, en toont hiermee haar betrokkenheid bij verantwoord beleggen. Kijk voor meer informatie op www.unpri.org.

Copy link
Powered by Social Snap