Donderdag 2 mei was Richard de Jong weer te gast in de populaire podcast van Rob Jansen, Beurs Talk. Dit keer samen met Corné van Zeijl van Cardano.

NXP
Bepaalde delen van de chipmarkt hebben het moeilijk, ondanks de belofte van AI. De Eindhovense chipfabrikant, zo zou je verwachten, moet ook door een dal gaan. “Een groot deel van hun omzet komt uit de auto-industrie, waar het niet bepaald lekker gaat”, concludeert Corné  terecht. Toch scoorde het bedrijf goed bij beleggers met zijn kwartaalcijfers. “De auto-industrie is 60 procent van hun omzet en de verkopen in die sector daalde met slechts 1 procent”, zegt Richard. De andere segmenten van NXP, zoals telecom (+34%) en Internet of Things (+14%), die deden het erg goed. “De omzet was in lijn met de verwachting, maar de winst was veel beter dan ik had verwacht”, concludeert Richard.

Coca-Cola
De koers van Coca-Cola deed niet veel op de cijfers, terwijl ook die bijzonder goed waren. Zowel Richard als Corné zijn er zeer over te spreken; Coca-Cola wist de prijzen in sommige regio’s fors op te schroeven, zonder noemenswaardig volumeverlies. Het is precies wat beleggers verwachten van het bedrijf: degelijke constante groei.

Cijfers – Vragen – Tips
Verder bespreken ze, naast de economie en het beurssentiment, de cijfers van onder andere DSM-Firmenich, ING, Shell en Amazon. De luisteraarsvragen komen aan bod en de experts geven hun tips. Voor Corné is dat deze keer een algemeen advies aan de houders van Rabo-certificaten, Richard tipt een groot Amerikaans platformbedrijf (niet Meta!). Geniet van de podcast!