Beleggingsstrategieën

Bergbeklimmen is zeker niet zonder risico, maar het risico is wel te beperken. Bijvoorbeeld door u goed te zekeren gebruikmakend van het beste materiaal, anders wordt het schijnveiligheid. Iedereen snapt én weet dat. Toch is ‘niet zekeren’ iets dat bij beleggen veelvuldig voorkomt. U waant uw beleggingen veilig maar heeft u de juiste veiligheidsmaatregelen genomen voor wanneer het spannend wordt? Bij Van Lieshout & Partners is dat duidelijk, wij houden niet van schijnveiligheid. Wij focussen ons met een overzichtelijk team op uw vermogen, helpen om uw vermogen te laten renderen en grijpen in als de beurssituatie daar om vraagt. Maximale veiligheid kunnen wij u niet garanderen, wel maatregelen om de risico’s die beleggen nou eenmaal met zich meebrengen te beperken. Wij houden de lijnen strak in handen om uw vermogen te laten stijgen, te beschermen én zo goed mogelijk veilig te stellen.

Onze strategieën

Kapitaalopbouw
Wanneer u kapitaal wilt opbouwen is onze kapitaalopbouwstrategie daarvoor het meest geschikt. Bij kapitaalopbouw stort u maandelijks een bedrag dat wij beleggen in een portefeuille die door ons wordt beheerd tegen een scherp tarief. Aan deze vorm van kapitaalopbouw kunt u deelnemen vanaf 10.000 euro inleg.

Vermogensbeheer
Wanneer u uw vermogen door Van Lieshout & Partners wilt laten beheren dan kan dat met een inleg vanaf 100.000 euro. De strategie die wij hierbij hanteren is gebaseerd op het beleggen in effectenportefeuilles (aandelen/obligaties) samengesteld uit meerdere trackers (het zogenaamde indexbeleggen) op maat gecombineerd met onze covered call strategie. Het is ook mogelijk om te beleggen in individuele aandelen gecombineerd met onze covered call strategie. Hierbij hanteren wij een inleg vanaf 250.000 euro. Iedere beleggingsportefeuille die wij beheren wordt actief gemanaged op basis van beleggingsvisie. Onze covered call beleggingsstrategie kenmerkt zich door een verlaagd risico ten opzichte van ‘gewoon’ beleggen in aandelen.

Covered call beleggen: minder risico, méér rendement
Het lijkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Onze primaire optiestrategie, de covered call strategie, levert een lager risico en vergelijkbaar rendement op ten opzichte van beleggen zonder opties. Met beleggen in bijvoorbeeld de Amerikaanse S&P 500 index zou u over de periode 1 juni 1999 tot en met 31 mei 2019 een gemiddeld rendement van 4%* per jaar op een aandelenportefeuille hebben behaald. Het rendement van een aandelenportefeuille op basis van de covered call strategie bedraagt over dezelfde periode gemiddeld 6%* per jaar!

Rendement covered call

* Rendement exclusief kosten (1,5 % per jaar), zonder rekening te houden met valutaschommelingen waardoor het rendement hoger of lager kan uitvallen. Behaalde rendementen uit het verleden zijn geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. 

Wij leggen u graag uit wat in uw situatie, en op basis van uw wensen en uw vermogen, het beste bij u past.